Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner? Deze heilbot in parmaham met knolselderij maakt het kerstdiner extra feestelijk! We maken geroosterde knolselderij en puree. Er is dus voor elk wat wils.

Heilbot in parmaham met knolselderij

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Heilbot in Parmaham, Knolselderij
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Staafmixer

Ingredienten

  • 200 gram heilbot
  • 100 gram zeekraal
  • 1 ui
  • 1 knolselderij
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels amandelen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 8 plakken plakken parmaham

Puree

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 scheutje melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de knolselderij doormidden. Snijd 1 helft in plakken en leg op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Bak de knolselderij 30 minuten in de oven. Haal de heilbot uit d verpakking. Tip: probeer de heilbot met tuinkruiden uit de visbox. Wikkel de heilbot in de parmaham. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en leg 15 minuten bij de knolselderij in de oven.
  • Verhit een eetlepel olie in een hoge pan. Snijd de andere helft van de knolselderij in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Bak dit even aan. Vul de pan met water tot de inhoud net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe. Kook in 15 minuten zacht. Doe de zeekraal in een schaal en laat 1 minuut weken in kokend water.
  • Giet de knolselderij af. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg de melk en roomboter toe en roer door. Breng op smaak met mosterd, zout en peper. Haal de vis en gesneden knolselderij uit de oven.
  • Serveer de heilbot in parmaham met de geroosterde knolselderij en knolslederij puree. Garneer het gerecht met amandelen, en zeekraal. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!