Heilbot in parmaham met geroosterde en gepureerde knolselderij

Op zoek naar een lekker recept voor het kerstdiner? Deze heilbot in parmaham met knolselderij maakt het kerstdiner extra feestelijk!

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd het knoestige gedeelte van de knolselderij en snijd 4 plakken van twee centimeter dik. Smeer de plakken knolselderij met olijfolie en een snuf peper & zout. Rooster de plakken een half uurtje in het midden van de oven.

Schil de rest van de overgebleven knolselderij en snijd hem in blokjes. Verhit olijfolie in een hoge pan. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit dit alles een paar minuten aan. Vul de pan met water tot het net onder staat en voeg het bouillonblokje toe. Kook in een kwartiertje zacht.

Wikkel de heilbot in plakken parmaham. Wrijf de pakketjes licht in met wat olijfolie en leg ze voor vijftien minuten bij de knolselderij  in de oven. Doe de zeekraal in een vergiet en giet er langzaam 2 liter koken water over. Zet apart.

Ga verder met de puree. Giet het water af en pureer het geheel met een staafmixer tot puree. Zet het vuur laag en roer de roomboter door de puree. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Maak de borden op met een streep puree en leg daarop een plak geroosterde knolselderij. Beleg met heilbot, grofgehakte amandelen, een eetlepel honing of ahornsiroop en de zeekraal.