Heilbot

We nemen je mee naar het koude wateren rondom Noorwegen en IJsland. Juist daar wordt alleen de béste kwaliteit heilbot gevangen op een een duurzame manier, met oog voor mens en milieu. Zo kun jij genieten van heerlijke heilbot, op een verantwoorde wijze. De structuur van de vis is stevig, maar met een zachte smaak. En daarmee ontzettend veelzijdig!

Onze heilbot producten online bestellen

Vangstmethode heilbot

De heilbot uit de visbox wordt door onze eigen vissers met de lijn gevangen. Door de vis met lijn te vangen, is er geen onnodige bijvangst en vissen we enorm duurzaam. Direct na vangst wordt de vis vers getransporteerd naar ons gecertificeerde visverwerkingcentrum, waar de heilbot wordt gefileerd en verpakt. Onze heilbot is MSC gecertificeerd en daarmee een duurzame keuze!

Heilbot uit het juiste seizoen

De heilbot kan soms wel 3 tot 4 meter lang en 200-300 kilo zwaar. Deze vissen zwemmen vooral in IJsland, Scotland en Noorwegen op een diepte van 50 tot 2 duizend meter. Heilbot is vrijwel het hele jaar door goed verkrijgbaar.

Heilbot bereiden

Pan/Grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Oven: Plaats de ovenschaal met de heilbotfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.

Recepten met heilbot

Probeer eens een heerlijk recept met heilbot! Het vlees is heerlijk smaakvol en stevig. Lees in onze blogs hoe je heilbot kunt bakken of kunt bereiden op de barbecue.

Waar koop je de beste heilbot?

Bestel de lekkerste heilbot in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.