Een heerlijk gerecht dat zowel als avondeten, maar is vooral perfect om mee te borrelen. De gegrilde garnalen staan binnen 15 minuten op tafel!

Gegrilde garnalen met Argentijnse kaasdip en oerbrood

Garnalen knoflook gegrild argentijns kaasdiep oerbrood
Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Argentijns
Trefwoord: garnalen, kaasdip, oerbrood
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Gietijzeren pan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 250 gram Provolonekaas
  • 1 handje verse oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 oerbrood
  • peper en zout

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • chilisaus
  • ketjap

Instructies

  • Verhit de oven voor op 250 °C. Rasp de knoflook. Maak de marinade door de knoflook te mengen met een scheutje chilisaus en ketjap. Marineer de garnalen. Geen tijd om een marinade te maken? De gemarineerde garnalen van Freshly Fish zijn ook perfect voor dit gerecht.
  • Hak de oregano fijn. Doe de oregano samen met de kaas en chilivlokken in een gietijzeren pan en zet in de oven. Verhit tot de kaasdip gaat borrelen.
    Tip: deze kaasdip is ook heel geschikt voor kaasfondue. Meng alle ingrediënten in het fonduestel en laat warm worden.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de gemarineerde garnalen ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen en kaasdip met een paar plakken oerbrood. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Onze Garnalenproducten

Argentijnse garnalen
Garnalenspiesen Spicy Garlic
Vannamei garnalen
Spicy garnalen
bestel mixbox
Freshly Fish Box

Ook vis op jouw bord?

Onze vis is klaar voor pan of oven. Wij hebben het voor je gefileerd en leveren alleen filets. Dat is wel zo makkelijk (en lekker)

  • Kwalitatieve vis uit duurzame bronnen
  • Binnen 3 werkendagen gratis thuisbezorgd
  • Keuze uit 25 visproducten
Bekijk de visboxen