Gegrilde garnalen met Argentijnse kaasdip en oerbrood

Porties: 2 personen
Equipment
- Gietijzeren pan
- Bakpan
Ingredienten
- 200 gram garnalen
- 250 gram Provolonekaas
- 1 handje verse oregano
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 oerbrood
- peper en zout
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- chilisaus
- ketjap
Instructies
- Verhit de oven voor op 250 °C. Rasp de knoflook. Maak de marinade door de knoflook te mengen met een scheutje chilisaus en ketjap. Marineer de garnalen.
- Hak de oregano fijn. Doe de oregano samen met de kaas en chilivlokken in een gietijzeren pan en zet in de oven. Verhit tot de kaasdip gaat borrelen. Tip: deze kaasdip is ook heel geschikt voor kaasfondue. Meng alle ingrediënten in het fonduestel en laat warm worden.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de gemarineerde garnalen ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen en kaasdip met een paar plakken oerbrood. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!