Gegrilde garnalen met Argentijnse kaasdip en oerbrood
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Argentijns
Trefwoord: garnalen, kaasdip, oerbrood
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 200 gram garnalen
- 250 gram Provolonekaas
- 1 handje verse oregano
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 oerbrood
- peper en zout
Marinade
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- chilisaus
- ketjap
Verhit de oven voor op 250 °C. Rasp de knoflook. Maak de marinade door de knoflook te mengen met een scheutje chilisaus en ketjap. Marineer de garnalen.
Hak de oregano fijn. Doe de oregano samen met de kaas en chilivlokken in een gietijzeren pan en zet in de oven. Verhit tot de kaasdip gaat borrelen. Tip: deze kaasdip is ook heel geschikt voor kaasfondue. Meng alle ingrediënten in het fonduestel en laat warm worden. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de gemarineerde garnalen ongeveer 5 minuten. Serveer de garnalen en kaasdip met een paar plakken oerbrood. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!