Heilbot met krokant korstje

Een makkelijk gerecht en een plaatje voor het oog! Imponeer je tafelgenoten met een heerlijk vers stukje heilbot met geroosterde groenten. De paprikasaus en paddenstoelen maken het gerecht helemaal af.

Een makkelijk gerecht, maar een plaatje voor het oog! Imponeer je tafelgenoten met een heerlijk vers stukje heilbot op een lekker groentebedje.

Heilbot met krokant korstje

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Geroosterde groente, Heilbot, Heilbot met korstje
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Bakpan
  • Kookpan
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • heilbotfilet
  • ½ broccoli
  • 2 paprika’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 200 gram groene asperges
  • 130 ml bouillon

Krokant korstje

  • 2 eetlepel Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepel panko
  • 30 gram hazelnoten
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de heilbot uit de verpakking en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Meng de ingrediënten voor het krokante korstje en een schaaltje. Bedek de heilbot met het mengsel. Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Snijd de knoflook en paprika's klein en bak 10 minuten aan. Voeg de bouillon toe en kook 5 minuten door. Pureer tot een saus. Laat de saus op zacht vuur pruttelen.
  • Vul een pan met water en breng aan de kook. Snijd de broccoli en groene asperges klein. Kook voor 3 minuten. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak de paddenstoelen goudbruin. Voeg de broccoli en asperges toe. Bak samen nog 5 minuten.
  • Serveer de heilbot met krokant korstje met de broccoli, asperges en tomatensaus. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!