Kabeljauw met zoete aardappelpuree en bloemkool

Deze Hollandse maaltijd is verrassend lekker. Geniet van dit heerlijke gerecht met kabeljauwhaasjes, zoete aardappelpuree en bloemkool!

Bereiding kabeljauw met zoete aardappelpuree en bloemkool

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze 3 minuten in kokend water. Giet de bloemkool af en verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak de roosjes hierin rondom bruin.

Verwijder de folie van de verpakking en zet de kabeljauw met zoete aardappelpuree voor 16 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de saus door het water, de gember, knoflook, tomatenpuree, sojasaus, sesamolie, paprikapoeder en basterdsuiker met elkaar te mengen in een steelpan. Roer goed door en zet het vuur op middelhoog. Laat de saus rustig indikken en roer af en toe door.

Meng de bloemkoolroosjes, als deze krokant gebakken zijn, door de saus. Serveer de bloemkool met de kabeljauw en zoete aardappelpuree. Eet smakelijk!