Kabeljauw met zoete aardappelpuree en bloemkool
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: bloemkool, Kabeljauw, stamppot, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
Oven
Ovenschaal
Kookpan
Steelpan
Aardappelstamper
- 200 gram kabeljauw
- 1 bloemkool
- 2 zoete aardappels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klontje boter
- 100 ml melk
Aziatische saus
- 100 ml water
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel sojasaus
- 1½ eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 eetlepels sesamolie
- 1 stukje verse gember
- 2 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 160 °C. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappelen, snijd in stukjes en kook circa 20 minuten.
Breng een pan met water aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes circa 3 minuten. Giet de bloemkool af. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de bloemkool in circa 5 minuten goudbruin.
Haal de kabeljauw uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Zet in de oven voor circa 15 minuten. Maak ondertussen de saus door de knoflook en gember te raspen en te mengen met de rest van de ingrediënten. Verhit de saus op laag vuur en laat indikken.
Giet de zoete aardappels af. Stamp tot een puree met de aardappelstamper. Voeg de melk en boter toe. Roer door. Breng op smaak met zout en peper. Haal de vis uit de oven
Serveer de kabeljauw met de zoete aardappelpuree en gebakken bloemkoolroosjes. Garneer met de Aziatische saus. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!