Op zoek naar een heerlijk visrecept voor vanavond? Probeer dan dit recept met schar. Vis met met mosterdsaus en sperziebonen. Het lekkerst met verse vis!


Scharfilet met mosterdsaus en sperziebonen

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Mosterdsaus, Schar, Scharfilet, Sperziebonen
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Kookpan

Ingredienten

  • 2 filets schar
  • 500 gram sperziebonen

Mosterdsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels Franse mosterd
  • 1 visbouillonblokje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de vis uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Zet de vis circa 12 minuten in de oven. Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kook in 30 minuten gaar.
  • Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Voeg hier 300 ml water aan toe. Breng aan de kook. Blijf roeren tot er een gladde massa ontstaat. Voeg ook het bouillonblokje, mosterd en crème fraîche toe. Roer tot een gladde mosterdsaus.
  • Serveer de scharfilet met de sperziebonen en mosterdsaus. Om het gerecht af te maken, serveer je met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!