Door zalm te roosteren krijgt het een heerlijke zachte structuur. Samen met deze zoete ovengroente zet je echt iets bijzonders op tafel!

Gerookte zalm met zoete ovengroente

Geroosterde zalm met ovengroente
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Gerookte zalm, Geroosterde groente, Ovengerecht, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalmfilets warm gerookt
  • 1 rode ui
  • 400 gram spruitjes
  • 800 gram pompoen

Honingdressing

  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels honing
  • 3 eetlepels citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Meng de honing, citroensap, fijngesneden knoflook, peper en zout in een schaaltje.
  • Snijd de pompoen en ui klein en halveer de spruitjes. Verdeel over een bakplaat en verdeel de honingdressing over de groenten. Zet 20 minuten in de oven.
  • Haal de warm gerookte zalm uit de verpakking. Tip: zet de laatste 10 minuten de zalm bij de groenten. Zo is de zalm warm wanneer je gaat eten. Serveer de zalm met de groenten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!