Op zoek naar een snelle, makkelijke maaltijd? Probeer dit Thaise gerecht met kabeljauwburger eens. Serveer met rijst om het gerecht helemaal af te maken.

Kabeljauwburger met Thaise salade

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Thais
Trefwoord: Kabeljauw, Thaise salade, Visburger
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan
  • Wokpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 kabeljauwburgers
  • 1 rode ui
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper zonder zaadjes
  • 100 gram taugé
  • 200 gram peultjes
  • 250 gram paksoi
  • 1 handje pinda’s
  • 1 handje cassavekroepoek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klontje boter

Dressing

  • 2 limoenen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel bruine suiker

Instructies

  • Snijd de paksoi klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een wok. Wok de paksoi, peultjes en taugé circa 4 minuten.
  • Snijd de komkommer, ui en rode peper klein. Maak de dressing door de knoflook te raspen en te mengen met de rest van de ingrediënten. Giet de dressing over de groenten. Meng goed door elkaar.
  • Haal de kabeljauw uit de verpakking. In dit recept gebruiken we kabeljauwburgers van Freshly Fish. Maar, met behulp van deze stappen paneer je kabeljauwfilet gemakkelijk zelf. Verhit een klontje boter in een bakpan. Bak de burgers circa 5 minuten per kant.
  • Serveer de kabeljauwburgers met de Thaise salade. Garneer met gehakte pinda's en cassavekroepoek. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating