Heek met linzensalade en yoghurtdressing

Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpan
Ingredienten
- 2 heekfilets
- 1 bloemkool
- 1 rode ui
- 1 tomaat
- 100 gram spinazie
- 200 gram voorgekookte linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
Dressing
- 50 ml yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 takjes verse munt
Specerijen
- ½ theelepel kurkuma
- 1 theelepel harissakruiden
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en verspreid over een bakplaat. Rasp het teentje knoflook. Meng met 2 eetlepels olijfolie, de kerriepoeder, kurkuma en citroensap. Giet het mengsel over de bloemkool. Zet de bloemkool in de oven en rooster zo'n 20 minuten.
- Snijd de ui en tomaat fijn. Meng met de bloemkool, linzen en spinazie. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de heekfilet 4 minuten per kant. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt te mengen met de harissakruiden, munt en citroensap.
- Serveer de heekfilet met de bloemkool-linzensalade en yoghurtdressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!