Heek is een milde, zoete vis. De vis heeft een vrij losse structuur, dus wees voorzichtig met het keren van de heek in de pan. De milde smaak is heerlijk in combinatie met deze hartige salade van linzen. Tast toe!

Heek met linzensalade en yoghurtdressing

Bereidingstijd: 25 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Afrikaans
Trefwoord: Heek, Heekfilet, Linzen, salade
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 heekfilets
  • 1 bloemkool
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 100 gram spinazie
  • 200 gram voorgekookte linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Dressing

  • 50 ml yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 takjes verse munt

Specerijen

  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel harissakruiden
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en verspreid over een bakplaat. Rasp het teentje knoflook. Meng met 2 eetlepels olijfolie, de kerriepoeder, kurkuma en citroensap. Giet het mengsel over de bloemkool. Zet de bloemkool in de oven en rooster zo'n 20 minuten.
  • Snijd de ui en tomaat fijn. Meng met de bloemkool, linzen en spinazie. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de heekfilet 4 minuten per kant. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt te mengen met de harissakruiden, munt en citroensap.
  • Serveer de heekfilet met de bloemkool-linzensalade en yoghurtdressing. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating