Heek met linzensalade

Heek is een milde, zoete vis. De vis heeft een vrij losse structuur, dus wees voorzichtig met het keren van de heek in de pan. De milde smaak is heerlijk in combinatie met deze hartige salade van linzen. Tast toe!

Bereiding heek met linzensalade

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Meng in een kom de bloemkool, 1 el olijfolie, de kerriepoeder, het geperste knoflookteentje, rasp en sap van een halve citroen en hussel dit goed door elkaar. Verspreid de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool zo’n 20 minuten, tot deze gaar is en licht gebruind is. Schep het geheel met 10 minuten even om.

Snijd de ui in dunne ringen. Schep de bloemkool met de (voorgekookte) linzen, spinazie en de in blokjes gehakte tomaat door elkaar.

Bak de heekfilets op middelhoog vuur in een beetje olie of boter. Bak de filets zo’n 4 minuten per kant. Maak ondertussen de dressing door de yoghurt te mengen met de harissakruiden en 1 eetlepel citroensap.

Serveer de salade met de dressing en de heekfilets. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *