Zalm kan in verschillende gerechten gebruikt worden. Deze mediterrane zalm met knoflookbroccoli en cherrytomaatjes is een heerlijk zomers gerecht. De kruidig gebakken zalm geroerbakte groente geven je meteen een vakantiegevoel!

Mediterrane zalm met knoflookbroccoli en cherrytomaatjes

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Mediteraans
Trefwoord: Broccoli, Cherrytomaatjes, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 broccoli
  • 1 citroen
  • 3 handjes cherrytomaatjes
  • 2 handjes Kalamata olijven
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie

Specerijen

  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 takjes verse peterselie
  • zout en peper

Instructies

  • Hak de peterselie fijn en meng deze met de oregano, chilivlokken en venkelzaad. Haal de zalmfilets uit de verpakking en verdeel het kruidenmengsel over de buitenkant van de zalmfilets. Tip: geen zin om de zalm te kruiden? Onze gemarineerde zalm past ook perfect bij dit gerecht.
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes. Rasp de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de broccoli samen met de knoflook en citroenrasp. Voeg na 5 minuten de tomaatjes toe en laat nog 5 minuten op het vuur.
  • Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en laat goed heet worden. Bak vervolgens de gekruide zalmfilets circa 3 minuten aan elke kant. Voeg voor extra smaak een scheutje witte wijn toe en maak een saus.
  • Serveer de zalm met de knoflookbroccoli en tomaatjes. Voeg de Kalamata olijven toe om het gerecht af te maken. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!