Klinkt chique hé; velouté? Ja daar scoor je punten mee aan het diner! Velouté is een verfijnde saus uit een Franse keuken, gemaakt uit een roux en lichte bouillon – gegarneerd met verse kruiden en groente.

Heilbot met champignon velouté

Ingredienten

  • 2 heilbotfilets
  • 1 grote ui fijngehakt
  • 250 gram champignons
  • 5 takjes groene selderij of peterselie
  • 2 klontjes boter
  • een laurierblad
  • 10  cl crème fraîche
  • een scheut sherry
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • een scheut olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de heilbot in de oven en bereid zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Bak in een grote pan de ui, bleekselderij en wortels in de boter en olie 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg het laurierblad, de champignons en de bouillon toe. Laat 20 minuten koken op middelhoog vuur.
  • Verwijder het laurierblad en meng tot een gladde velouté, voeg indien nodig meer bouillon toe. Afmaken, 2 tot 3 minuten, op laag vuur met de room en sherry. De garnering: maak de bospaddenstoelen schoon en fruit ze 2 à 3 minuten in de boter met een snufje zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met vis uit de oven, de gebakken champignons en een scheutje room.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!