Dit gerecht is perfect om op de barbecue te bereiden. Kies op een zomerse dag voor de forelfilets met frisse salade. Bovendien is dit gerecht ook perfect als lunch. Wat ons betreft is forel met salade altijd een goed idee!

Forel met zomerse salade

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Forel, salade, Zomerse salade
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 forelfilets
  • 1 krop sla
  • 2 vijgen
  • 3 radijsjes
  • 30 gram geitenkaas
  • 1 handje walnoten
  • 2 takjes verse munt

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel olijfolie

Dressing

  • 50 gram frambozen vers of diepvries
  • 2 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel balsamicoazijn

Instructies

  • Haal de forelfilets uit de verpakking. Maak de marinade door de knoflook en gember te raspen. Mix met de rest van de ingrediënten. Marineer de forel. Bereid de forelfilets op de BBQ of in de pan. Bij beide manieren bak je de forel circa 5 minuten per kant.
  • Snijd de sla in stukken en was deze goed. Snijd de vijgen in vieren. Snijd de radijsjes, walnoten en munt fijn. Meng het geheel door elkaar. Maak de dressing door de frambozen, citroensap en balsamicoazijn met een staafmixer fijn te maken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de forel van de barbecue met de zomerse salade met frambozen en de dressing. Garneer het gerecht met verkruimelde geitenkaas en eventueel nog een paar verse frambozen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!