Forel met zomerse salade

Kies op een zomerse dag voor forelfilets met deze frisse salade. Heerlijk voor bij de BBQ, maar ook lekker als lunch of hoofdgerecht. Wat ons betreft is forel met salade altijd een goed idee!

Bereiding forel met zomerse salade

Snijd de sla in kleine stukken en was deze goed. Snijd de vijgen in partjes. Rooster deze kort op de BBQ of in de grillpan.

Bereid de forelfilets op de BBQ of in de pan. Op de BBQ: 8 tot 10 minuten verhitten. In de pan: 6 tot 8 minuten bakken. Bij beide methodes halverwege keren.

Maak de salade af door de sla te mengen met de geroosterde vijgen, verse frambozen, in plakjes gesneden radijsjes, gehakte walnoten, gesneden munt en geraspte geitenkaas.

Maak de dressing door de frambozen, citroensap en balsamico-azijn met een staafmixer fijn te maken. Voeg naar smaak zout en peper toe. Sprenkel de dressing over de salade en serveer de overige dressing in een kommetje erbij. Eet smakelijk!