Dorade met tomaten patatas bravas

De dorade uit de mei visbox zit in een heerlijke marinade die perfect combineert met patatas brava’s. De Spaanse variant ken je wel, maar deze is net even anders.

Bereiding dorade met patatas bravas

Verwarm de oven voor op 200 gaden. Schil de (zoete) aardappels en snijd deze dan in blokjes. Meng ze met wat olijfolie, peper en zout. Leg op een bakplaat met bakpapier en zet voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 15 minuten ook de dorade in de oven.

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en breng op smaak met komijn, peper en zout.

Haal de aardappeltjes uit de oven. Bestrooi met wat paprikapoeder en cayennepeper. Roer door de tomatenblokjes en garneer het geheel met creme fraiche en peterselie. Haal ook de doradefilets uit de oven en serveer met de patatas bravas. Eet smakelijk!