Dorade

Dorade, ook wel zeebrasem genoemd, is er een uit duizenden. Zo heb je verschillende soorten zeebrasem; zwarte en rode zeebrasem uit Noord-Europa, en goudbrasem uit Zuid-Europa die vooral wordt gekweekt. Opmerkelijk gezien wordt deze vis altijd geboren als vrouwtje en worden ze een mannetje nadat ze 30 cm lang zijn. Mannelijk of vrouwelijk, de zeebrasem heeft een stevige, volle smaak en is makkelijk te bereiden omdat je er weinig werk aan hebt. Hoe je hem ook klaarmaakt, doradefilets met venkelpuree en olijventapenade of dorade stukken in een visstoof: zorg dat je alleen het beste uit de zee op tafel zet.

Onze dorade online bestellen

Kweekmethode dorade

De dorade van Freshly Fish wordt gekweekt in verschillende delen van Europa, vooral in Griekenland en Turkije. De vis wordt gekweekt in grote bassins (grote open kooien op zee), in zowel in zoet als zout water. Dorade kan daar zo’n 70 cm groot worden, maar komt vaker voor in 20 tot 30 cm. Met kweek-dorade wordt de wilde variant goed nagebootst. De vis wordt vaak geschubd op de huid gebakken, zoals vaak ook met zeebaars wordt gedaan, die ook is gekweekt. Het verschil tussen beide is de vorm; de zeebaars is smaller dan de dorade. Beide zijn heerlijk om te grillen, bakken en stoven. Dorade heeft een stevige, volle smaak. 

Zeebaars_duurzame kweekmethode

Duurzame vangstmethode

Freshly Fish kiest uitsluitend voor duurzame producten. Onze samenwerkingspartners zijn geselecteerd op hun duurzame manier van werken. De dorade uit Turkije is uitermate duurzaam. Elk fase van het productieproces voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen, van visvoer tot distributie van het eindproduct. De vissen worden uitsluitend gevoerd met visvoer van 100% ansjovis, dit geeft een hoog omega 3 en omega 6 gehalte. 

  • Afgelegen gebieden in een natuurlijke omgeving
  • Kleine familiebedrijven met zorg en aandacht voor het milieu
  • Veel leefruimte voor de dorade
  • Voeding van 100% ansjovis
  • 100% traceerbaarheid van ons product

Dorade bereiden

Dorade heeft een stevige smaak en kan worden gebakken, gegrild, gestoofd of gefrituurd. Je kan bijvoorbeeld een hele dorade bakken in zoutkorst. Of dorade bakken op de huid of barbecue. Het makkelijkst en snelst, is om de zeebrasem te bakken op de huid in de pan. 

Recepten met dorade

Probeer eens een heerlijk recept met dorade! Het vlees is stevig en eenvoudig te bereiden in een pan.

Waar koop je de beste dorade?

Bestel de lekkerste dorade in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.