Mais en bonen zijn bekende ingrediënten in Mexico, maar heb je ze al eens gevuld in zoete aardappel? De flakes van dorade geven een extra bijzondere smaaksensatie. Een heerlijk visrecept met dorade, met een Mexicaanse twist!

Mexicaanse gevulde zoete aardappel met dorade

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Dorade, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 doradefilets
  • ½ ui
  • 2 chipotle pepers in saus
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 blikje mais
  • 1 blikje zwarte bonen
  • 1 klontje boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 1 eetlepel zure room
  • 3 takjes koriander
  • 1 zakje geraspte kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de zoete aardappelen. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en bak in de oven voor 45 minuten tot een uur.
  • Haal de dorade uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Zet 12 minuten in de oven. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een bakpan. Snipper de ui. Bak de ui en de mais aan, zodat ze mooi goudbruin zijn.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven Laat 5 minuten afkoelen. Snijd voorzichtig de aardappelen doormidden en haal het vruchtvlees eruit. Zorg dat de schil intact blijft. Haal ook de dorade uit de oven. Snijd de dorade in kleine stukken.
  • Maak de vulling door het vruchtvlees van de zoete aardappelen te mengen met de gebakken ui, mais, crème fraîche, bonen en fijngesneden chipotle pepers. Vul de gepofte aardappelen en bestrooi met geraspte kaas.
  • Zet de gevulde zoete aardappel nog even in de oven zodat de kaas smelt. Serveer de Mexicaanse gevulde aardappelen met dorade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!