Mexicaanse gevulde zoete aardappel met dorade

Mais en bonen zijn bekende ingrediënten in Mexico, maar heb je ze al eens gevuld in zoete aardappel? De flakes van dorade geven een extra bijzondere smaaksensatie. Een heerlijk visrecept met dorade, met een Mexicaanse twist!

Zo bereid je de gevulde aardappel met dorade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de zoete aardappelen (zonder schillen of snijden) voor 45 minuten tot een uur. Zet de laatste 12 minuten ook de dorade in de oven.

Terwijl de zoete aardappelen en vis in de oven zitten: doe de mais in de een grote bakpan op middelhoog vuur zonder boter of olie. Besprenkel met wat zout en eventueel andere kruiden. Rooster de mais een paar minuten, zonder te roeren. Roer dan en rooster nog een paar minuten. Herhaal dit tot de mais bruin en geroosterd is aan de buitenkant. Zet apart in een kleine kom samen met de uitgelekte bonen.

Bak de gesnipperde ui aan in de boter op middelhoog vuur, tot deze zacht is. Zet apart.

Haal de zoete aardappelen uit de oven als ze vanbinnen zacht genoeg zijn. Test dit door er een vork in te prikken. Laat ze uit de oven eerst 5 minuten afkoelen. Snijd ze dan doormidden en schraap voorzichtig met een lepel het vlees uit de schillen. Let op: houd de schillen intact!

Pak de dorade op tijd uit de oven. Trek het vlees wat uit elkaar met 2 vorken om er flakes van te maken.

Meng het zoete aardappel-vlees met de cream cheese, zure room, fijngesneden chipotle pepers (of saus) en zout. Gebruik een lepel of mixer om te mengen, afhankelijk van hoe zacht de aardappels zijn. Als dit goed gemengd is kun je de zwarte bonen toevoegen, de geroosterde mais, uien, dorade vlokken en koriander. Lepel dit mengsel in de aardappelen en maak elke aardappel af met geraspte kaas. Zet de aardappelen nog even onder de grill (of in de oven) tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!