Zeebaars met pasta pesto

Hmmm… in dit gerecht komen de lekkerste smaken samen. Te lekker om niet te proberen!

Bereiding Zeebaars met pasta pesto

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de folie van de verpakking en plaats de zeebaars gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. In de pan bereiden kan ook: bak de zeebaars in zo’n 8 minuten, keer halverwege.

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het vocht af.

Bak de spekreepjes in 5 minuten uit.  Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin. Maal vervolgens de pitjes, kaas en knoflook fijn in een keukenmachine. Voeg de olijfolie en basilicumblaadjes toe en maal kort tot een pesto. Proef de pesto en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Roer de pesto (helemaal of gedeeltelijk, naar smaak) door de spaghetti. Strooi de uitgebakken spekjes over de pasta pesto. Serveer de pasta met de zeebaars op 2 borden. Garneer met Parmigiano Reggiano. Eet smakelijk!