Fish and chips, maar dan lekker Nederlands. Schol leent zich perfect voor dit gerecht en maakt samen met de friet en ravigotesaus een heerlijke maaltijd.

Scholfilet met ravigotesaus en friet

Bereidingstijd: 45 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Ovenfriet, Ravigotesaus, Scholfilet
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • 4 grote aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ravigotesaus

Om te paneren

  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels bloem

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in frieten. Spoel school en dep droog met een theedoek of keukenpapier. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de frieten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Bak de frieten 40 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
  • In dit recept gebruiken wij gepaneerde scholfilet met ravigotesaus van Freshly Fish. Maar je kunt de schol natuurlijk ook zelf paneren! Lees deze blog voor alle tips en tricks over paneren. Doe het ei, paneermeel en bloem apart op een bord. Haal de schol eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de paneermeel.
  • Serveer de gepaneerde scholfilet met de ovengebakken friet en de ravigotesaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!