Zalmfilet in Japanse hotpot Chan Chan Yaki

De zalm uit visbox is heerlijke gemarineerd met een Balinese wokpasta. Wok wat groentes, serveer er noedels bij en zet binnen een handomdraai een lekker gerecht op tafel.

Wil je eens een minder bekend Oosters gerecht proberen? Probeer dan Chan Chan Yaki, een regionaal Japans hotpotgerecht.

Bereiding zalm in Japanse hotpot

Snij de kool in reepjes, de wortel in plakjes, paprika in reepjes en de bosui in schuine stukken van ong 2 cm. Halveer de champignons. Meng voor de saus de miso, mirin, sake en suiker door elkaar.

Verwarm olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Wok de zalm voor 7-8 minuten. Stoof de groentes in een andere pan en voeg als laatst de taugé toe. Laat het geheel even sudderen.

Serveer de zalm in een schaal. Schik de groentes erom heen. Giet de misosaus over de zalm en groentes. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *