Zalmfilet in Japanse hotpot Chan Chan Yaki
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Japans
Trefwoord: Chan Chan Yaki, Gebakken zalm, hotpot, Roerbak, Wokgerecht, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw
- 2 zalmfilets
- 1 wortel
- 2 groene paprika’s
- 2 bosuien
- 200 gram spitskool
- 100 gram taugé
- 100 gram champignons of paddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels Yakatori saus
Saus voor de groenten
- 3 eetlepels saké
- 3 eetlepels miso
- 1 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
Snijd de spitskool, wortel, paprika, champignons en bosui fijn. Meng de ingrediënten voor de groentesaus en meng dit door de gesneden groenten.
Marineer de zalm in de Yakatori saus. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de gesneden groenten. Voeg na 5 minuten de zalm en taugé toe en laat nog 5 minuten op het vuur.
Serveer de zalm met groenten in een schaal. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!