Ga terug
+ servings

Zalmfilet in Japanse hotpot Chan Chan Yaki

zalm japanse hotpot
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Japans
Trefwoord: Chan Chan Yaki, Gebakken zalm, hotpot, Roerbak, Wokgerecht, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Wok
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 wortel
  • 2 groene paprika’s
  • 2 bosuien
  • 200 gram spitskool
  • 100 gram taugé
  • 100 gram champignons of paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 eetlepels Yakatori saus

Saus voor de groenten

  • 3 eetlepels saké
  • 3 eetlepels miso
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Snijd de spitskool, wortel, paprika, champignons en bosui fijn. Meng de ingrediënten voor de groentesaus en meng dit door de gesneden groenten.
  • Marineer de zalm in de Yakatori saus. Verwarm een eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de gesneden groenten. Voeg na 5 minuten de zalm en taugé toe en laat nog 5 minuten op het vuur.
  • Serveer de zalm met groenten in een schaal. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!