Zeewolf in parmaham met gekarameliseerde knolselderij

Zorg ervoor dat de zeewolf op kamertemperatuur is. Verwarm dan de oven voor op 180 graden.

Snijd het knoestige gedeelte van de knolselderij, schil en snijd in kleine blokjes. Verhit een boter in een hoge pan. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de knoflook, ui en blokjes knolselderij kort aan. Vul de pan met water tot alles net onder staat en voeg een theelepel bouillonpoeder toe. Kook de knolselderij in een kwartiertje zacht.

Strooi een snuf peper over de zeewolf en wikkel ze beide in plakken parmaham. Wrijf de pakketjes licht in met olijfolie en leg ze voor 15 minuten in de oven.

Ga verder met de puree. Giet het water af en pureer het geheel met een staafmixer tot een egale massa. Voor een extra gladde puree druk je de het mengsel ook nog even door een fijne zeef. Schep de puree terug in de pan, zet het vuur laag en roer de roomboter erdoor. Breng de puree op smaak met de mosterd en voeg eventueel een snufje zout toe.

Maak de borden op met een lepel of streep puree en leg daarop het doormidden gesneden zeewolf-pakketje. Verdeel wat pijnboompitjes en een paar blaadjes tuinkers over de borden. Eet smakelijk!