Deze keer een heerlijk heilbotrecept. Combineer de vis met een rucolapuree. De nootachtige smaak van de rucola past perfect bij het heerlijke mosterdkorstje van de heilbot.

Heilbot met mosterdkorstje en rucolapuree

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Ijslands
Trefwoord: Heilbot, Ruculapuree, stamppot
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Ovenschaal
  • Kookpan
  • Aardappelstamper

Ingredienten

  • 2 heilbotfilets
  • 20 gram geraspte kaas 48+
  • 150 gram rucola
  • 500 gram aardappelen
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels melk

Mosterdkorstje

  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Vul een pan met water en kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Haal de heilbot uit de verpakking. Breng op smaak met zout en peper. Meng de geraspte kaas met het paneermeel en mosterd. Verdeel het mengsel over de heilbot. Zet 15 minuten in de oven.
  • Giet de aardappelen af en stamp met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de rucola door de puree. Serveer de heilbot met mosterdkorst met de rucolapuree. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!