Garnalen op flammkuchen

Bij Freshly Fish zijn we gek op garnalen. Je er ook zoveel kanten mee op! Salades, maaltijden, lunchgerechten… Deze keer doen we de garnalen op flammkuchen! Je kunt het deeg ook zelf maken, maar wij gaan voor makkelijk met vers deeg uit het koelvak.
Garnalen flammkuchen

Bij Freshly Fish zijn we gek op garnalen. Je er ook zoveel kanten mee op! Salades, maaltijden, lunchgerechten… Deze keer doen we de garnalen op flammkuchen! Je kunt het deeg ook zelf maken, maar wij gaan voor makkelijk met vers flammkuchendeeg uit het koelvak.

Garnalen op flammkuchen

Garnalen flammkuchen
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Duits
Trefwoord: flammkuchen, garnalen, Pizza
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal

Ingrediënten

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 handje geraspte kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 handje rucola
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal het deeg uit de verpakking en rol dit uit over de bakplaat. Vouw ongeveer 1 cm van het deeg naar binnen en druk stevig aan.
  • Rasp een teentje knoflook en meng met de crème fraîche. Verdeel het mengsel over het deeg en bestrooi met zout, peper en geraspte kaas. Snijd de courgette en ui klein. Verdeel samen met de garnalen over de flammkuchen. Zet in de oven en bak circa minuten in de oven.
  • Garneer de flammkuchen met garnalen met rucula als deze uit de oven komt. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!