Op zoek naar een bijzonder paasrecept? Zoekt niet verder! Deze tongrolletjes zien er niet alleen enorm feestelijk uit, ze smaken ook bijzonder lekker! Door de vis te bakken in rolletjes, blijft deze lekker zacht en sappig vanbinnen. En met deze champagnesaus staat je nooit op een droogje 😉

Champagnesaus

Yes, deze saus smaakt net zo chique als ie klinkt. En in combinatie met vis écht een goeie combi! En maak je geen zorgen voor de kids aan tafel, het grootste gedeelte van de alcohol is al verdampt tijdens het inkoken.

Scholrolletjes met champagnesaus

Tongrolletjes met champagnesaus
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • een handje verse basilicumstelen
  • 2 sjalotjes
  • 300 ml champagne of droge mousserende wijn
  • 1 citroen
  • 200 ml room
  • 20 gram boter
  • 60 gram geraspte kaas

Instructies

  • Fruit de sjalotten in wat olie, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Blus af met de citroensap en champagne en laat op hoog vuur inkoken totdat er 1/3 over is. Voeg de slagroom toe en laat voor de helft inkoken. Zeef de saus. Zet de saus terug op laag vuur en voeg de boter en kaas toe. Houd de saus warm.
  • Snijd elke scholfilet in de lengte doormidden, zodat je twee smalle filets krijgt. Rol de vis op en maak vast met basilicumstelen (of een prikker). Leg de visrolletjes in de ovenschaal en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  • Leg de rolletjes op de borden en schep de saus eromheen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!