Kabeljauw recept: Zoete kabeljauw in sinaasappelsaus

Kabeljauw, maar dan zoet! Dit kabeljauw recept met sinaasappelsaus is de moeite waard om eens te proberen.

Bereiding kabeljauw recept

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gemarineerde kabeljauwfilets uit de visbox in een platte schaal. Rasp hierboven de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel. Knijp ook wat sap van beide erboven uit. Zet de vis in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.

Smelt de boter samen met de suiker in een klein pannetje. Als de suiker is opgelost, voeg je het sap van 2 sinaasappels eraan toe. Laat dit inkoken totdat de saus iets dikker is geworden. Proef en breng op smaak met peper en zout. Laat even rusten.

Haal de kabeljauw uit de oven, overgiet met de sinaasappelsaus en rits wat verse takjes tijm over de vis uit. Serveer met een groene salade en aardappelen. Of met een romige risotto.