Zoete kabeljauw in sinaasappelsaus

Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Steelpan
Ingredienten
- 200 gram kabeljauw
- 2 eetlepels olijfolie
Sinaasappelsaus
- 1 citroen
- 3 sinaasappels
- ½ theelepel komijn
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- 30 gram boter
- 2 takjes verse tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de kabeljauwfilets uit de verpakking. Breng op smaak met twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Zet de kabeljauw in de oven voor 15 minuten.
- Maak de sinaasappelsaus. Smelt de boter en de suiker in een steelpan. Voeg de komijn, kaneel en verse tijm toe. Als de suiker is opgelost voeg je het sap van 3 sinaasappels en het sap van een halve citroen toe. Laat de saus indikken.
- Haal de kabeljauw uit de oven. Serveer de kabeljauw met de sinaasappelsaus. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!