Zwaardvis met zomerse tomatenrijstsalade

Op zoek naar een heerlijk bbqrecept? Probeer de zwaardvissteaks uit de visbox eens! Lekker in combinatie met tomatenrijstsalade.

Bereiding zwaardvissteaks met zomerse tomatenrijstsalade

Snijd de ui en knoflook fijn. Gebruik de helft van de ui. Fruit deze, samen met de kokossnippers, zachtjes in de olie totdat de ui er glazig uitziet. Voeg de rijst toe en blijf het geheel omscheppen. Voeg na 1 minuut de gesneden tomaten en bouillon toe, zodat de ui, knoflook en de rijst goed vochtig staan. Breng zachtjes aan de kook.

Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat het vocht grotendeels is opgenomen. De rijst moet niet te droog staan en mag nog een beetje smeuïg zijn. Zet de rijst koud in de koelkast (voor een koude salade). Liever een warme salade? Laat de pan dan op het aanrecht staan.

Snijd de rest van de ui in ringen en de mango in blokjes. Hak de peterselie en rucola grof. Roer dit samen met de sojaboontjes door de rijst. Besprenkel de salade met wat limoensap, strooi de cashewnoten over de salade en voeg naar smaak peper toe. Garneer met wat kokossnippers en limoenschijfjes.

Grill de zwaardvissteaks op de BBQ of bak 6 tot 8 minuten aan in de (grill)pan. Leg de zwaardvissteaks op de tomatenrijstsalade en serveer direct. Eet smakelijk!