Een heerlijk recept met schelvis. De pasta met roomsaus en paddenstoelen passen perfect bij de schelvis in pesto marinade. Een perfect gerecht voor het najaar!

Romige pasta met spinazie en schelvis

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Pasta met paddestoelen, Schelvis, spinazie
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 schelvishaasjes
  • 150 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram spaghetti
  • 400 gram verse spinazie
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml slagroom
  • 250 ml paddenstoelenbouillon

Pestomarinade

  • 100 gram pesto
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Vul een pan met water en maak 250 ml paddenstoelenbouillon. Maak de pestomarinade door alle ingrediënten te mengen. Marineer de schelvis in de marinade.
  • Rasp de knoflook en snijd de champignons klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge pan en bak de knoflook en champignons even aan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten garen. Voeg de bouillon en slagroom toe aan de paddenstoelen en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de kaas toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Vul een kookpan met water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de vis in pestomarinade circa 3 minuten per kant.
  • Giet de pasta af en voeg bij de saus. Voeg ook de spinazie toe en roer goed door. Serveer de pasta met de schelvis. Garneer het gerecht met de pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!