Romige pasta met spinazie en schelvis
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta, Pasta met paddestoelen, Schelvis, spinazie
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 schelvishaasjes
- 150 gram Parmezaanse kaas
- 200 gram spaghetti
- 400 gram verse spinazie
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml slagroom
- 250 ml paddenstoelenbouillon
Pestomarinade
- 100 gram pesto
- 3 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Vul een pan met water en maak 250 ml paddenstoelenbouillon. Maak de pestomarinade door alle ingrediënten te mengen. Marineer de schelvis in de marinade.
Rasp de knoflook en snijd de champignons klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een hoge pan en bak de knoflook en champignons even aan. Voeg de bloem toe en laat al roerend 2 minuten garen. Voeg de bouillon en slagroom toe aan de paddenstoelen en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag. Voeg de kaas toe en laat 5 minuten pruttelen.
Vul een kookpan met water en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit een klontje boter in een bakpan en bak de vis in pestomarinade circa 3 minuten per kant.
Giet de pasta af en voeg bij de saus. Voeg ook de spinazie toe en roer goed door. Serveer de pasta met de schelvis. Garneer het gerecht met de pijnboompitjes. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!