Zwaardvis

De zwaardvis heeft zijn naam te danken aan zijn lange bovenkaak in vorm van een zwaard. Deze vis kan wel 5 meter lang worden en gewicht van bijna 600 kg bereiken. De smaak van zwaardvis is heel uniek en de structuur is stevig. Je kunt de vis zowel rauw, gebakken of gegrild eten en de smaak is het meest vergelijkbaar met kalfsvlees. Door de stevige structuur en volle smaak zijn zwaardvissteaks perfect om even te grillen in de pan of op de barbecue.

Zwaardvis uit het juiste seizoen

De zwaardvis is een roofvis en zoekt zijn voedsel in de open zee of op de bodem van de zee. De zwaardvis leeft vooral van in scholen levende vissen zoals tonijn, barracuda’s en goudmakreel. De zwaardvis bestanden zijn het hele jaar door goed.

Zwaardvis bereiden

Zwaardvis bakken
Bak de zwaardvis aan iedere zijde zo’n 3 minuten.

Zwaardvis bereiden in de oven
Verwarm de oven voor op 180°C.
Zet de zwaardvis in de oven voor circa 10 minuten.

Recepten met zwaardvis

Probeer eens een heerlijk recept met zwaardvis