Deze heerlijke frisse garnalensalade past perféct bij een zomerse barbecue. Een makkelijk, snel en gezond recept met garnalen, gegrilde mais en avocado dressing.

Salade met gegrilde garnalen met mais en avocadodressing

Garnalensalade met mais en avocadodressing
Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: garnalen, gegrilde mais, geroosterd brood, guacamole, salade
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Grillpan
  • Bakpan

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • ½ rode ui
  • 1 ciabattabrood
  • 1 mango
  • 2 maiskolven
  • 1 zak slamelange
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie

Avocadodressing

  • 1 avocado
  • jalapeño zonder zaadjes
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 3 eetlepels limoensap
  • 5 takjes verse koriander
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vul een pan met water en kook de maiskolven in circa 20 minuten gaar. Verhit vervolgens een eetlepel olijfolie in een grillpan en gril de maiskolven 10 minuten tot ze mooi bruin zijn. Gebruik je voorgekookte maiskolven? Dan hoef je alleen te grillen.
  • Snijd het ciabattabrood in blokjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel het brood met een eetlepel olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak circa 12 minuten in de oven.
  • Snijd de mango, tomaten, ui en lente-uitjes klein en doe samen met de slamelange in een schaal. Maak de avocadodressing door alle ingrediënten te mixen in een keukenmachine. Voeg bij de salade
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en roerbak de garnalen ongeveer 4 minuten op hoog vuur.
  • Verdeel de salade met avocadodressing over twee borden. Voeg de gegrilde mais, garnalen en ciabattabrood toe. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!