Zeewolf

Het uiterlijk van de zeewolf doet zijn naam eer aan; monsterlijk. Deze opmerkelijke vis heeft een grote kop en sterke tanden. De smaak van de zeewolf is wel heerlijk vol en erg veelzijdig. Zo is zeewolf bijvoorbeeld heerlijk in parmaham met gekarameliseerde knolselderij of met een chilimarinade, gecombineerd met avocado-mangosalsa. Welk gerecht je ook met deze heerlijke vis maakt, zorg dat je een duurzame keuze maakt.

Onze zeewolf producten online bestellen

Vangstmethode zeewolf

We nemen je mee naar de ijskoude water bij IJsland. Daar zwemmen zeewolven van alleen de beste kwaliteit. De zeewolf zwemt soms wel op 500 meter diepte. Hij kan zo’n 1,5 meter lang worden en 20 kilo zwaar worden. Deze vissen groeien relatief langzaam, waarbij je aan de schubben kunt zien hoe oud hij is. Daarnaast zie je aan de afstand tussen de strepen op de huid hoe snel de zeewolf is gegroeid. In IJsland zijn de omstandigheden voor deze vis het best. 

De hoogwaardige kwaliteit wordt verkregen door de zeewolf te vangen via de staandwant- of beugvisserijmethode. De vis uit de Freshly Fish box is afkomstig uit de omgeving van IJsland, maar ze zwemmen ook in de omgeving rondom Canada en Noorwegen.

Zeewolf uit het juiste seizoen

Zeewolf is het allerlekkerst van februari tot november. De vis plant zich in de maanden november tot en met januari voort. Daardoor zijn de filets water en glazig en minder smaakvol. Door in deze maanden niet voor zeewolf te kiezen, kun je deze op zijn natuurlijke laten volgroeien en is er geen sprake van overbevissing. Benieuwd hoe zeewolf smaakt? De vis is regelmatig in onze visbox te vinden!

Zeewolf bereiden

Pan/Grill: Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De filet zo’n 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Oven: Plaats de ovenschaal met de heilbotfilets in het midden van een voorverwarmde oven (180ºC) gedurende 15 minuten.

Freshly Fish Augustus visbox - Zeewolf met mango-avocado salsa

Recepten met zeewolf

Probeer eens een heerlijk recept met zeewolf! Het vlees is heerlijk smaakvol en stevig. Lees in onze blogs hoe je heilbot kunt bakken of kunt bereiden op de barbecue.

Waar koop je de beste zeewolf?

Bestel de lekkerste zeewolf in een voordelige visbox. Je hebt de keuze uit 25 naturel, gerookte, crunchy of gemarineerde vissoorten.