Groene asperges passen onwijs goed bij vis. Al helemaal bij dit visgerecht met zeewolf. Klaar in 20 minuten!
Gegrilde groene asperges met zeewolf
Porties: 2 personen
Ingredienten
- 2 zeewolf filets
- 500 gram groene asperges
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 3 eetlepel rode wijnazijn
- 5 eetlepels olijfolie
- 65 gram amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de zeewolf in de voorverwarmde oven voor 15 minuten.
- Snijd de rode ui doormidden en snij dunne halve ringen. Doe de ui in een kom en voeg de rodewijnazijn toe met wat zout.
- Snijd de courgette in schuine plakken. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
- Kook de asperges 5 minuten in water met zout. Giet af en bestrijk met wat olie. Verhit de grillpan en grill de asperges in 4 minuten gaar, keer regelmatig en doe de asperges in een schaal. Gril ook de courgette 5 minuten en keer halverwege. Voeg de courgette en de ui toe aan de asperges toe en schep om.
- Hak de amandelen grof met een keukenmachine. Besprenkel de groenten met de rest olijfolie en de grof gehakte amandelen. Serveer met de zeewolf uit de oven.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!