Deze bloemkoolsalade met geroosterde zalm proeft naar zomer! Snel en eenvoudig te bereiden, want de oven doet het meeste werk. Probeer jij hem uit?

Geroosterde zalm met bloemkoolsalade

Zalm bloemkoolsalade
Bereidingstijd: 1 uur
Gang: Avondeten
Keuken: Engels
Trefwoord: bloemkool, salade, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalm filets
  • ¼ bloemkool
  • ½ rode ui
  • ½ citroen
  • 70 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram bulgur
  • ½ pot tahin
  • 1 teentje knoflook

Specerijen

  • 1 theelepel sumak
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 handje verse munt
  • 1 handje verse koriander

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de bulgur in een kom en laat 30 minuten wellen in koud water.
  • Snijd ondertussen de bloemkool en ui klein en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bedek de groenten met een laagje olijfolie en bestrooi met de sumak, komijn en peterselie. Rooster de groenten circa 25 minuten in de oven.
  • Haal de zalm uit de verpakking en besprenkel met olijfolie. Zet de zalm bij de groenten en bak in de oven voor 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de yoghurt, het sap van de citroen en de halve pot tahin in een schaal. Hak de verse kruiden fijn en doe samen met de bulgur en geroosterde groenten bij het yoghurtmengsel. Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de geroosterde zalm uit de oven met de bloemkoolsalade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!