Yes, het aspergeseizoen is aangebroken! Dit zijn de maanden dat asperges weer volop verkrijgbaar zijn en we eindelijk kunnen genieten van dit witte goud. En met vis smaken ze nóg lekkerder! Probeer dit recept met asperge met zalm eens.

Zalm met witte asperges in Hollandaise saus

zalm met witte asperges en hollandaise saus
Porties: 2 personen

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 500 gram vastkokende aardappelen of krieltjes
  • 500 gram asperges
  • 100 gram boter
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en witte peper
  • een handje verse kruiden (peterselie of bieslook)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de zalm in de voorverwarmde oven, zoals aangegeven op de verpakking. Was en schil de aardappeltjes/krieltjes met een dunschiller. Zet de aardappeltjes net onder water in een pan en kook in 20 minuten gaar.

Asperges

  • Schil ondertussen ook de asperges en snijd een stukje van de stelen (niet de kopjes). Vul een aspergepan (of hoge pan) met water, genoeg om de asperges er straks in onder te laten staan. Breng het water aan de kook met een klontje boter en wat zout. Leg de asperges dan in het kokende water en zet het vuur lager. Laat de asperges 10 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten nagaren. Prik met een vork in het uiteinde van de asperges, als je er makkelijk doorheen prikt en zacht aanvoelt zijn de asperges gaar. Giet de aardappeltjes af en laat uitstomen met de deksel op de pan totdat je gaat serveren.

Hollandaisesaus

  • Smelt de boter in een steelpannetje of afgedekt in de magnetron. Doe de eidooiers en azijn in een hoge maatbeker en mix glad met de staafmixer. Voeg al mixend, druppelgewijs de gesmolten roomboter toe. Mix verder totdat je een dik gebonden, gladde saus hebt. Breng de hollandaise-saus op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Schep de asperges met een schuimspaan uit de pan en verdeel over de borden. Leg op ieder bord ook een zalmmoot en een aantal aardappels. Garneer met hollandaisesaus en gehakte verse kruiden en serveer direct. Overgebleven hollandaisesaus zet je ook gewoon op tafel.
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!