Zalmburgers! Supermakkelijk om te bereiden, maar ook nog eens hartstikke lekker. Combineer het met eigengemaakte ovenfriet en een frisse truffelmayonaise.

Zalm burgers met zoete aardappelfriet en truffelmayonaise

Zalmburgers met crunchy zoete aardappelfriet en truffelmayonaise
Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: Ovenfriet, zalm burger, zoete aardappel
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 zalm burgers
  • 4 zoete aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eetlepels truffelmayonaise
  • 4 eetlepels maïzena

Specerijen

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was de zoete aardappels en maak droog. Halveer de aardappels en snijd in lange frietjes.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe de friet op de bakplaat. Meng vervolgens de maizena, paprikdapoeder, zout en peper en strooi over de friet. Bak de frietjes krokant circa 30 minuten.
  • Verhit een scheut olijfolie of klontje boter in een bakpan. Bak de zalmburgers in 8 tot 10 minuten gaar. Keer de burgers halverwege.
  • Serveer de zalmburgers met de zoete aardappelfriet en de truffelmayonaise. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!