Zwaardvis steaks in Franse ratatouille

Zwaardvis met een Franse rub…. Heerlijk! En wat eet je erbij? Een typisch Frans gerecht natuurlijk, zoals de ratatouille. We maken het klaar zoals in de Disneyfilm ‘’Ratatouille’’. Wil je een snelle ratatouille eten? Snijd dan de groenten in blokjes en stoof deze in 20 minuten in de tomatensaus. Of pak uit met dit lekkere gerecht dat ook nog eens heel mooi oogt.

Visrecept met zwaardvis steaks in Franse rub met ratatouille

Verwarm de oven op 200 graden.

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Snijd 6 tomaten in blokjes en snijd de paprika, ui en knoflook fijn. Bak dit 5 minuten op hoog vuur. Voeg de afgeriste tijmblaadjes toe. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen.

Ondertussen snij je de tomaten, courgette en aubergine in dunne plakjes. Pureer het tomatenmengsel en giet het over in een ovenschaal. Leg de groenten om en om bovenop de puree. Je kunt ze rechtop zetten of wat platter leggen, naar eigen keuze. Besprenkel met wat olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie of bakpapier en zet het gerecht in de oven voor 45 minuten. Als de groentes nog niet gaar of geroosterd genoeg zijn, kun je het nog 10 minuten zonder de folie in de oven zetten. Maar pas op dat de groentes niet te snel gaan.

Maak ondertussen de zwaardvis klaar in de pan of grill. Verwarm een beetje boter en/of olie in de pan. De steak ca. 6 minuten bakken. Halverwege voorzichtig keren.

Serveer de ratatouille bij de vis. Eet smakelijk!