Zwaardvis met een Franse rub... heerlijk! En wat eet je erbij? Een typisch Frans gerecht natuurlijk, zoals de ratatouille. Wil je een snelle ratatouille eten? Snijd dan de groenten in blokjes en stoof in 20 minuten in de tomatensaus. Of pak uit met dit lekkere gerecht dat er ook nog eens heel mooi uitziet.
Zwaardvis steaks in Franse ratatouille
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Staafmixer
- Bakpan
- Grillpan
Ingredienten
- 2 zwaardvissteaks
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 10 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Franse rub
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel rozemarijn
- 4 takjes tijm
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de Franse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Marineer de zwaardvis en laat even staan.
- Snijd 6 tomaten, de paprika, ui en knoflook klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak dit 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Pureer de tomatensaus en giet dit in een ovenschaal. Snijd de rest van de tomaten, courgette en aubergine in plakjes en bekleed hiermee de ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven voor 45 minuten.
- Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan. Bak de zwaardvis ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Serveer de zwaardvis met de ratatouille. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!