Zwaardvis steaks in Franse ratatouille
Bereidingstijd: 50 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Frans
Trefwoord: Ovenschotel, Ratatouille, Steaks, Zwaardvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
Oven
Ovenschaal
Staafmixer
Bakpan
Grillpan
- 2 zwaardvissteaks
- 1 ui
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 10 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Franse rub
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel rozemarijn
- 4 takjes tijm
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de Franse rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Marineer de zwaardvis en laat even staan.
Snijd 6 tomaten, de paprika, ui en knoflook klein. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan en bak dit 5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Pureer de tomatensaus en giet dit in een ovenschaal. Snijd de rest van de tomaten, courgette en aubergine in plakjes en bekleed hiermee de ovenschaal. Besprenkel het geheel met olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven voor 45 minuten.
Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan. Bak de zwaardvis ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Serveer de zwaardvis met de ratatouille. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!