Deze forelfilet met Balinese marinade is heerlijk! De smaken passen perfect bij rijst- en noedelgerechten. Je hebt niet veel nodig om dit gerecht speciaal te maken.

Forelfilet Bali met zwarte rijst en asperges

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgercht
Keuken: Balinese
Trefwoord: Forel, groene asperges, Rijst
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Kookpan

Ingredienten

  • 150 gram zwarte rijst
  • 1 bosje asperges
  • 2 filets Forel

Marinade

  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de marinade door het teentje knoflook en een klein stukje gember te raspen. Meng dit met de rest van de ingrediënten van de marinade. Haal de forel uit de verpakking en marineer.
  • Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de onderkant van de groene asperges. Kook deze circa 5 minuten in een andere pan.
  • Plaats de gemarineerde forelfilet voor 15 minuten in de oven. Serveer de forel met de rijst en groene asperges. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!