Een échte klassieker die patatas bravas! Dit gerecht past perfect bij de dorade en de frisse tomaatjes.
Spaanse dorade met patatas bravas en geroosterde groenten
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
Ingredienten
- 2 doradefilets
- ½ citroen
- 1 bakje aioli
- 2 eetlepels olijfolie
- 5 teentjes knoflook
- 5 takjes verse rozemarijn
Patatas bravas
- 500 gram aardappelen
- 400 gram kerstomaatjes en kleine puntpaprika’s
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels verse of gedroogde rozemarijn
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Snijd de paprika's klein. verdeel de aardappelen met de paprika's en tomaten over de bakplaat.
- Meng 2 eetlepels olijfolie met de knoflook, paprikapoeder, chilivlokken en rozemarijn. Verdeel over de aardappelen, tomaten en paprika. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de dorade uit de verpakking. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie, zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in een bakpan. Bak de dorade ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
- Serveer de dorade met de patatas bravas en geroosterde groeten. Garneer met aioli om de patatas bravas in te dippen. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!