Comfortfood… Warme linzenstoof met heerlijk gegrilde doradefilet. De venkel en gerookte paprikapoeder brengen de stoof tot zijn recht. Voor ons de perfect combi met onze doradefilet.
Dorade met linzenstoof en gegrilde broodjes
Porties: 2 personen
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
- Kookpan
- Bakpan
Ingredienten
- 2 doradefilets
- 1 wortel
- 1 venkel
- 1 rode ui
- 1 stokbrood
- 1 bouillonblokje
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram rode linzen
Specerijen
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
Knoflookolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de venkel klein. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster de venkel 13 minuten in de oven.
- Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een kookpan. Fruit de ui en knoflook aan. Voeg de specerijen toe. Snijd de wortel, ui en selderij klein. Voeg samen met het bouillonblokje en linzen toe aan de pan. Voeg 750 ml water toe en kook 15 minuten door.
- Snijd het stokbrood. Rasp de knoflook en meng met 2 eetlepels scheut olijfolie. Besprenkel de olie over het gesneden brood. Verhit een pan en rooster de broodjes. Verhit ondertussen in een andere pan een eetlepel olie. Haal de dorade uit de verpakking en breng op smaak met peper en zout. Bak de dorade ongeveer 3 minuten aan beide kanten.
- Serveer de dorade met de linzenstoof en geroosterde venkel en geroosterde broodjes met knoflookolie. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!