Probeer deze verrassende combinatie eens: sinaasappel met spinazie. Heerlijk in combinatie met heilbot en zeekraal. Dat wordt smullen!

Heilbot met zeekraal en spinazie

Bereidingstijd: 15 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Noors
Trefwoord: Heilbot, Zeekraal
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Wok

Ingredienten

  • 200 gram heilbot
  • 50 gram walnoten
  • 100 gram zeekraal
  • 250 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Haal de heilbot uit de verpakking en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Zet de heilbot 15 minuten in de oven.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Snijd de ui en knoflook fijn en bak even aan. Schil de sinaasappel en snijd klein. Wok de sinaasappel en spinazie tot te spinazie is geslonken. Voeg de zeekraal toe en wok 1 tot 2 minuten mee.
  • Serveer de heilbot met de spinazie met sinaasappel. Garneer het gerecht met gehakte walnoten. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!