Scholfilet, een oer-Hollandse visje, is gemarineerd met specerijen uit India. We hebben deze combinatie doorgezet in het gerecht door Hollandse groentes een Oosterse twist te geven. Makkelijk te bereiden in de oven en mét een overheerlijk eigen groente sausje.

Scholfilet met Oosterse traybake

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Oosters
Trefwoord: Ovenschotel, Scholfilet, Scholfilet op Oosterste wijze
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 scholfilets
  • ¼ komkommer
  • 1 broccoli
  • 2 winterpenen
  • 2 eetlepels korma currypasta
  • 2 eetlepels muntblaadjes
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 200 gram kikkererwten

Marinade

  • 1 theelepel korma currypasta
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de scholfilet uit de verpakking. Maak de marinade door de currypasta te mengen met 2 eetlepels olijfolie. Marineer de scholfilet. Zet in de oven voor 12 minuten.
  • Giet de kikkererwten af en snijd de broccoli klein. Marineer in twee eetlepels korma pasta. Verdeel over een bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  • Maak de Indiase dressing. Rasp de komkommer en mix met de yoghurt en munt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de Oosterse scholfilet met de geroosterde groenten en Indiase marinade. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating