Scholfilet met Oosterse traybake

Scholfilet, een oer-Hollandse visje, is gemarineerd met specerijen uit India. We hebben deze combinatie doorgezet in het gerecht door Hollandse groentes een Oosterse twist te geven. Makkelijk te bereiden in de oven en mét een overheerlijk eigen groente sausje.

Bereiding scholfilet met Oosterse traybake

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Snijd de wortel in plakjes en de broccoli in roosjes. Leg dit met de uitgelekte kikkererwten op de bakplaat. Voeg 2 eetlepels korma kruidenpasta toe en hussel dit goed met de groentes. Zet de traybake voor 10 minuten in de oven.

Voor de Indiase dressing hak je de muntblaadjes fijn. Rasp de komkommer en voeg dit samen met de muntblaadjes toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg eventueel nog een snufje cayennepeper en gemalen komijnzaad toe.

Bak de scholfilet goudbruin in de pan, zo’n 5 minuten om en om. Of bereid de scholfilet ook in de oven: zo’n 12 minuten op 180 graden.

Serveer de traybake met de scholfiet en de Indiase yoghurt dressing. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *