Dorade recept: Visstoof met knoflookbrood

Dit heerlijke dorade recept is misschien éven werk, maar absoluut de moeite waard! Op zoek naar meer dorade recepten of een ander visrecept? Kijk even op onze visrecepten pagina voor inspiratie!

Bereiding dorade recept: Visstoof

Snijd het het brood in plakken en wrijf in met 2 teentjes knoflook, tijm, peper, zout en olijfolie. Leg het brood in de oven tot het goudbruin is.

Snijd de venkelknol doormidden (houd het loof apart), doe met de ansjovis, lente-uitjes en Spaanse peper in de keukenmachine en maal fijn. Doe dit met 2 eetlepels olijfolie in een pan op hoog vuur en roer regelmatig. Voeg de knoflook toe, giet de wijn erbij en laat wat inkoken.

Giet de passata in de pan en vermeng met kokend water. Breng op smaak met basilicum, peper en zout. Snijd de dorade in gelijkmatige stukken en voeg toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en laat het circa 8 minuten inkoken. Garneer met wat basilicum en venkelloof en zet de pan visstoof met dorade en het knoflookbrood op tafel.

Wil je nog een sausje over de visstoof sprenkelen? Roer dan saffraan door de yoghurt en citroensap. Deze saus kun over de visstoof sprenkelen nét voor serveren.

Tip: wil je de visstoof éxtra speciaal maken? Voeg dan mosselen toe aan de visstoof.