Vis is met zoveel verschillende gerechten te combineren. Zo ook met deze Franse ratatouille. Dit gerecht leent zich perfect om te serveren tijdens een dineravond met vrienden en is gemakkelijk en snel te maken. Maar, is bovendien heel erg lekker.

Franse ratatouille met schelvis

Bereidingstijd: 35 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Frans
Trefwoord: Ratatouille, Schelvis
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 200 gram schelvis
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit de knoflook, ui en paprika. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat garen tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de courgette, aubergine, wortel en tomaten in plakjes. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. leg de plakjes groenten bovenop de saus tot de schaal vol is. Schuif de ovenschaal voor 20 minuten in de oven.
  • Haal de schelvis uit de verpakking. Besprenkel met een eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet de schelvis voor 12 minuten bij de ratatouille in de oven. Serveer de ratatouille met de schelvis. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!