Gegratineerde gamba’s met groene asperges en tomaatjes

Porties: 2 personen
Ingredienten
- 200 gram garnalen
- 25 gram kerstomaatjes
- 50 gram groene asperges
- 50 milliliter slagroom
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel bieslook
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
Marinade
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade voor de gamba's. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Rasp de knoflook en meng met de olijfolie. Marineer de gamba's.
- Verwijder de uiteinden van de asperges en snijd in stukken. Verhit een scheutje olie in een wok. Wok de asperges en gamba's circa 3 minuten. Voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verkruimel de boterham met 1 eetlepel olie, bieslook, Parmezaanse kaas, peper en zout. Verdeel de gamba's en asperges over 2 schaaltjes. Bestrooi met het gratinmengsel. Gratineer de schaaltjes circa 8 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.
- Haal de gegratineerde gamba's moet groene asperges en tomaatjes uit de oven. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!