Dit gerecht ziet er door zijn gezellige kleurencombinatie instant feestelijk uit. Door de gamba’s te gratineren in de oven, geef er nog eens een extra smaakdimensie aan. Dát is nog eens wat anders dan die eeuwige garnalencocktail aan de kersttafel!

Gegratineerde gamba’s met groene asperges en tomaatjes

Gegratineerde gamba’s met asperges en tomaatjes_DSC01458
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Ingredienten

  • 200 gram garnalen
  • 25 gram kerstomaatjes
  • 50 gram groene asperges
  • 50 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook

Marinade

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de marinade voor de gamba's. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Rasp de knoflook en meng met de olijfolie. Marineer de gamba's.
  • Verwijder de uiteinden van de asperges en snijd in stukken. Verhit een scheutje olie in een wok. Wok de asperges en gamba's circa 3 minuten. Voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verkruimel de boterham met 1 eetlepel olie, bieslook, Parmezaanse kaas, peper en zout. Verdeel de gamba's en asperges over 2 schaaltjes. Bestrooi met het gratinmengsel. Gratineer de schaaltjes circa 8 minuten in de oven tot de bovenkant bruin is.
  • Haal de gegratineerde gamba's moet groene asperges en tomaatjes uit de oven. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!