Quiche met schol

Een quiche lijkt veel werk, maar dat valt in de praktijk erg mee. De oven doet namelijk het meeste werk! De basis maak je met aardappel, ei en ui. Wij maakten hem éxtra bijzonder met schol, broccoli en geitenkaas. Aan de slag!

Zo bereid je de quiche met schol

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in hele dunne plakjes van max. 3 mm. Gebruik bijvoorbeeld een mandoline of kaasschaaf. Was de broccoli en snijd deze in hele kleine roosjes.

Vet een quichevorm in met bakspray of boter. Klop de eieren los met de kwark. Voeg wat gehakte peterselie en wat peper en zout toe.

Leg de aardappelschijfjes en de broccoli in de vorm en giet hier een deel van het eimengsel op. Leg daarbovenop de schol giet en eindig met eimengsel. Verkruimel de geitenkaas boven het mengsel. Als je niet van geitenkaas houdt, kan je ook feta gebruiken.

Schud de vorm even heen en weer, zodat het mengsel zich goed verdeeld tussen de laagjes. Zet de schotel in de oven en bak hem gedurende 50 minuten goudbruin. Dek tussentijds af, zodat het niet verbrand.