Scharfilet met mosterdsaus en sperziebonen
Bereidingstijd: 35 minuten minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Nederlands
Trefwoord: Mosterdsaus, Schar, Scharfilet, Sperziebonen
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes
- 2 filets schar
- 500 gram sperziebonen
Mosterdsaus
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 200 ml crème fraîche
- 3 eetlepels Franse mosterd
- 1 visbouillonblokje
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de vis uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Zet de vis circa 12 minuten in de oven. Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kook in 30 minuten gaar.
Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Voeg hier 300 ml water aan toe. Breng aan de kook. Blijf roeren tot er een gladde massa ontstaat. Voeg ook het bouillonblokje, mosterd en crème fraîche toe. Roer tot een gladde mosterdsaus.
Serveer de scharfilet met de sperziebonen en mosterdsaus. Om het gerecht af te maken, serveer je met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!
Deel dit recepten met familie en vrienden!