Tonijn kan op veel verschillende manieren worden bereid. In dit recept geven we een Spaanse twist aan de tonijnsteaks.

Tonijn steaks in Spaanse salsa

Bereidingstijd: 20 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Spaans
Trefwoord: bbq, Salsa, Tonijn
Porties: 2 personen
Auteur: Sanne Romkes

Equipment

  • Keukenmes
  • Bakpan

Ingredienten

  • 2 tonijnsteaks
  • 1 Spaanse peper
  • 2 lente-uitjes
  • 3 tomaten
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje munt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 2 eetlepels citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Om de salsa te maken moet je veel hakken. Leg een grote snijplank klaar en snijd de lente-uitjes, peper, tomaten, koriander en munt klein. Door alles op dezelfde snijplank te snijden, mengen de smaken goed met elkaar. Doe alle ingrediënten in een mooie schaal en breng op smaak met zout, peper, citroen-en limoensap.
  • Haal de tonijn uit de verpakking en breng op smaak met zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie, of klontje boter in een bakpan en bak de tonijn steaks circa 2 minuten aan elke kant.
    Deze tonijn is ook heel lekker van de barbecue. In deze blog lees je alles over vis bereiden op de barbecue.
  • Serveer de tonijnsteaks met de salsa en een salade, of gebakken aardappels. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!