Dit gerecht is geïnspireerd op de Griekse groentetaart hortopita. Wij gebruikten deze heerlijke Griekse vulling van dit gerecht als topping voor de zalm. Deze zalm met Griekse hortopita is een gezonde en bovendien lekkere maaltijd!

Zalm met Griekse kruidenkorst

Hortopita zalm Freshly Fish recept
Bereidingstijd: 40 minuten
Gang: Avondeten
Keuken: Grieks
Trefwoord: grieks, kruidenkorst, Ovengerecht, zalm
Porties: 2 personen
Auteur: Gery Mazereeuw

Equipment

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Bakpan
  • Keukenmes

Ingredienten

  • 2 zalmfilets
  • 1 ui
  • 100 gram feta
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 takjes verse peterselie
  • broodkruim
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de ui en de spinazie fijn. Verhit een eetlepel olijfolie of klontje boter in een bakpan en voeg de ui en spinazie toe. Bak tot de uien glazig zijn en de spinazie is geslonken. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie en feta toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de zalm uit de verpakking en leg op een bakplaat. Gebruik bij voorkeur duurzame zalm van VÅRLAKS. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bovenkant van de zalm. Verdeel vervolgens de broodkruim over de zalm en druk aan. Zet de zalm circa 25 minuten in de oven.
  • Serveer de zalm met de Griekse salade uit dit recept. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept al eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het smaakte!

Deel dit recepten met familie en vrienden!