Zalm met Griekse hortopita topping

Dit gerecht is geïnspireerd op de Griekse groentetaart hortopita. Wij gebruikten deze heerlijke Griekse vulling van dit gerecht als topping voor de zalm. Deze zalm met Griekse hortopita is een gezonde en bovendien lekkere maaltijd!

Bereiding zalm met Griekse hortopita

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie en voeg de fijngehakte ui toe aan de pan. Bak dit even een paar minuten aan, tot de uien zacht en doorzichtig zijn (niet bruin). Haal van het vuur en doe in een schaaltje. Snijd de spinazie in repen. Laat de ui afkoelen en voeg dan de verse kruiden, de spinazie, de fetakaas, specerijen en zwarte peper toe. Roer goed door.

Leg de zalmfilets op de bakplaat. Schep het mengsel over de zalm en druk wat aan tot het gelijkmatig verdeeld is. Verdeel vervolgens de broodkruimels over de zalm en druk aan. Besprenkel met de resterende olijfolie en zet in de oven voor 15 tot 25 minuten, tot de zalm met Griekse hortopita gaar is.